entreprenör arbeta hemifrån

Starta ett fotoföretag hemifrån

Letar du efter att starta ett hembaserat fotograferingsföretag men tror att du behöver den snyggaste utrustning för att köra igång? Är du rädd att du måste skapa en webbplats? Oroa dig inte, du kan starta upp en verksamhet inom fotografering hemifrån med lite pengar.

Min fru hade alltid en förmåga att fotografera och fick höra att hon skulle göra det professionellt. Vi bestämde oss för att det kan vara trevligt att få lite extra inkomst och att göra något som hon tycker om. Vi hade mycket lite pengar att köpa den utrustning vi behövde dock.

Vi hade redan köpt en billig DSLR-kamera, en Pentax, för runt 4000 kronor. Vi köpte också ett stativ (vi använder inte det mycket, men trevligt att ha just det), mycket extra batterier och Photoshop CS3 (mycket dyrt när den släpptes för första gången). Min fru kunde redan lite av redigeringsprogrammet. Nu behöver du inte spendera så mycket som vi gjorde. Du kan få billigare versioner av Photoshop som passar dina behov, det går även betala per månad för en hundring.

Att spendera pengar på en trevlig blixt var inte ett alternativ då vi lånade en från en vän. Du kan även låna en väns kamera medan du gör dina första jobb tills du sparat ihop tillräckligt för att köpa din egna kamera. Vi uppgraderade så småningom till en Canon, men höll Pentax:en som backup ifall något oväntat skulle inträffa. Detta fungerade bra för när min fru gjorde sitt första bröllop använde  hon Canon för de mer formella poserna och jag använde Pentax för actionbilder hela dagen.

När du börjar tjäna lite pengar kan du investera det i ditt företag, men du behöver skapa upp några större skulder när du ska börja. Dina kunder bryr sig inte om du har en äldre DSLR eller den senaste Canon. Inte heller kommer de att märka någon skillnad. Men om du verkligen vill investera lite mer i början kan du ta ett förmånligt företagslån utan säkerhet

När det gäller webbplats, vill du självklart ha din egna så småningom, men det behövs nödvändigtvis inte när du börjar. Företag som Smugmug kan vara din värd för dina bilder till en mycket rimlig årlig avgift. Du kan även använda fria alternativ som Instagram, Facebook och Pinterest.

All fotografering vi gör är på plats och inte på en studio, så kostnader för en studio behöver vi inte räkna med. Vi tar antingen bilderna på klientens hus eller träffas vid ett naturskönt läge. Några ställen du kan gå: sjö (eller hav om du har turen), parker, skogen, vandringsleder eller zoo. Vintrarna är brutala där jag bor så vi hittade ett lokalsamhälle som har mycket vegetation och vattenfall som ger en bra bakgrund.

Du kan absolut starta ett företag inom fotografering hemifrån med lite pengar. Utrustningen är inte vad som är viktigast, det är dina kunskaper och passion för att göra det du älskar! Glöm inte det! 

Min fru kompletterar vår inkomst med familj och porträttfotografering. Det finns så många möjligheter att tjäna pengar på att ta bilder.

 

ADD YOUR COMMENT

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *